Työmuodot   Ruoka-apu

Lähetyskappelin Ruoka-apu ry jakaa ilmaiseksi lahjoitettuja ruokatarvikkeita Leppävaaran Lähetyskappelin tiloissa.

 

Toiminnan tavoitteet

Vähävaraisten perheiden ja yksinelävien auttaminen: ravinnon tarjoaminen ja taloudellisen taakan keventäminen sekä syrjäytymisen ennaltaehkäisy, yksinäisyyden lievittäminen sekä vertaistuen ja henkisen tuen tarjoaminen.

Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on ravinnon tarjoamisen ja taloudellisen taakan keventämisen ohella vähävaraisten syrjäytymisen ennaltaehkäisy, yksinäisyyden lievittäminen sekä vertaistuen ja henkisen tuen tarjoaminen Ruuanjaon yhteydessä tarjotaan kahvit (maksu 1e) lahjoitettujen leivonnaisten kera. Näin hakijoilla on mahdollista keskustella muiden ruokatarvikehakijoiden ja vapaaehtoisten työntekijöiden kanssa uusia tuttavuuksia luoden ja vertaistukea saaden. Samassa tilanteessa olevien kohtaaminen synnyttää vertaistukea ja helpottaa omaan tilanteeseensa sopeutumista ja toisaalta voi antaa uusia keinoja selviytyä tai saada kohennusta hakijan epätyydyttävään elämäntilanteeseen.

Halutessaan ruokapaketin noutajalle tarjotaan mahdollisuus keskusteluapuun seurakunnan vastuuhenkilöiden kanssa. Tämä on keino tarjota henkistä tukea hakijan tukalaan elämäntilanteeseen, mikä myös voi lievittää masennusta, vähentää yksinäisyyttä ja vahvistaa hakijan selviytymiskeinoja. Torstaisin jaon yhteydessä järjestetään vapaa-ehtoinen hartaus.

© 2021 Leppävaaran Lähetyskappeli, Powered by NettiSite